Dave Maasland

Cybersecurity expert
HomeBiografieLezingenFoto's en video'sBlogContact
Home
Dave Maasland benoemd tot CEO van ESET Nederland

Dave Maasland benoemd tot CEO van ESET Nederland

ESET stelt Dave Maasland (links op de foto foto) aan als CEO. Maasland neemt de functie over van Marius Sinke (rechts op de foto), die bij ESET Nederland betrokken blijft als Chairman of the Board. De komende jaren zal de organisatie een koers varen op basis van een aantal belangrijke pijlers gericht op de groei binnen de Nederlandse markt. Sinke en Maasland hebben vier jaar lang intensief samengewerkt.

Afgelopen jaren hebben er veel veranderingen plaatsgevonden in het cybersecurity speelveld. De markt is compleet veranderd. Dit geldt niet alleen voor cybersecurity, maar ook voor software distributie en channel sales. Gedurende deze veranderingen heeft ESET niet stilgestaan. In een aanzienlijk tempo beweegt de organisatie zich ook richting het enterprise segment. In combinatie met de lancering van het enterprise portfolio zijn een aantal wijzigingen vereist binnen de organisatie.

Lokale, aanwezige cybersecurity partner

ESET Nederland blijft als een lokale, aanwezige cybersecurity partner actief op de markt. Hierbij focust de organisatie zich intern op kennis, service en het verlenen van complexe dienstverlening. Daarnaast staan de komende jaren in het teken van training en educatie voor klanten en partners. Om verdere groei te genereren behoudt de sales- en marketing ondersteuning richting partners zijn belangrijke rol. Dit betekent volgens ESET in de praktijk dat er nog duidelijkere keuzes en investeringen gemaakt moeten worden om dé cybersecurity partner te zijn voor Nederlandse consumenten, bedrijven en overheden.

“Voor mij is dit een belangrijke, maar ook een spannende uitdaging”, zegt Dave Maasland. Cybersecurity staat enorm onder de aandacht. De branche heeft de afgelopen jaren te maken gehad met veel nieuwkomers en disruptieve businessmodellen. “Het is belangrijk dat we in deze jungle van cybersecurity een vaste koers blijven varen, vasthouden aan een herkenbaar geluid en blijven bouwen op onze kernwaarden.”

Basis leggen voor ESET Nederland

Nu Dave Maasland de functie heeft overgenomen, betekent dat de rol van Sinke een andere invulling krijgt binnen ESET Nederland. Sinke blijft zowel financieel als un een adviserende rol betrokken bij de organisatie. Samen zullen Maasland en Sinke de positie van ESET blijven versterken om de duurzame groei te blijven faciliteren. “Mijn nieuwe positie betekent niet dat ik belangrijker word, maar voor het team waarmee ik samenwerk geldt dit wel”, aldus Maasland. Gezamenlijk moet de komende tien jaar de basis worden gelegd voor ESET Nederland. “ESET is één van de mooiste technologiebedrijven op aarde en iedereen mag dat weten.”

Laatste blogberichten

Waarom mkb'er zo interessant is voor cybercriminelen
Dave Maasland benoemd tot CEO van ESET Nederland
Blog overzicht
Door jouw presentatie hebben we écht awareness gecreëerd, we hebben alleen maar positieve reacties ontvangen. De beweging is hiermee in gang gezet, zaadjes zijn geplant en dat is wat we ook als doel hadden.
- Anne van den Broek, VODW
Tijdens onze LinC bijeenkomst heeft Dave ons een flitsende presentatie gegeven over de wereld van cybercrime. Door zijn enthousiasme en goede voorbeelden wordt een complex onderwerp meer inzichtelijk en interessant. Tenslotte geeft hij praktische tips die ernstige financiële schade kunnen voorkomen.
- Maurice Bergman, Rabobank IJsseldelta en organisator van LinC
Het enthousiasme en de kennis van Dave Maasland sprak het publiek enorm aan. Zijn tone of voice is plezierig. Helder en duidelijk gaf hij het publiek advies over het opzetten van de cyber security bedrijfsstrategie. Een voorbeeld van een professionele spreker, zoals je graag ziet en hoort bij een event als dit.
- Rineke Sloetjes, manager Xandrius events
Dave liet de aanwezig door middel van voorbeelden zien wat cybercrime met je bedrijf doet, hoe je het kan voorkomen en wat je vooral niet moet doen. Buiten de heldere uitleg gaf Dave ook een aantal tips wat je binnen je bedrijf als eerste kunt uitvoeren.
- BIM Moerdijk

Dave Maasland als spreker boeken?

Neem vrijblijvend contact op voor beschikbaarheid en prijzen

Neem contact op
© 2022 - Dave Maasland en sprekersbureau Quality Bookings