Dave Maasland

Cybersecurity expert
HomeBiografieLezingenFoto's en video'sBlogContact
Home
Cybersecurity in de gezondheidszorg

Cybersecurity in de gezondheidszorg

Regelmatig verschijnen er in het nieuws verontrustende berichten over veiligheidslekken in de gezondheidszorg. Ziekenhuizen die door een hack tijdelijk niet kunnen opereren, patiëntdossiers die plotsklaps op straat belanden en onjuiste behandelinformatie voor artsen zijn zomaar enkele voorbeelden van situaties die rechtstreeks het gevolg zijn van een gebrekkige digitale beveiliging.

Volgens IT-securityexpert Dave Maasland zijn veel van deze problemen te voorkomen. In zijn lezing ‘Cybersecurity in de gezondheidszorg’ legt hij uit hoe het aannemen van meer IT-professionals niet automatisch gelijkstaat aan een betere beveiliging van cruciale zorgsystemen. Waar het om draait is het nemen van de juiste maatregelen om privacygevoelige informatie effectiever te beschermen.

Lezing over cybersecurity in de gezondheidszorg boeken

Als er iemand is die recht van spreken heeft als het gaat over cybersecurity, is het Dave Maasland wel. Deze ervaren topman van het IT-beveiligingsbedrijf ESET Nederland zit met zijn neus bovenop de laatste beveiligingsbedreigingen en ziet dat cybercriminelen het in toenemende mate gemunt hebben op een kwetsbare sector als de gezondheidszorg.

Het is juist deze sector waarin de privacygevoeligheid van de informatie hoog is en digitale informatie daardoor interessant is voor criminelen. In zijn lezing ‘Cybersecurity in de gezondheidszorg’ waarschuwt de spreker voor een gemakzuchtige aanpak van veiligheidsproblematieken. De juridische en financiële consequenties voor een zorginstelling kunnen bij een datalek namelijk enorm zijn.

Dave Maasland inhuren als spreker op gezondheidscongres

Dave Maasland inhuren als spreker voegt veel toe aan elk evenement binnen de zorgsector. Want niet alleen de grootste zorgorganisaties, maar zelfs de kleinste zorginstellingen krijgen op dagelijkse basis te maken met digitale bedreigingen. Hoe hiermee om te gaan en welke maatregelen te nemen? Deze doorgewinterde IT-expert geeft praktische tips en verwoordt ze bovendien in begrijpelijke taal.

‘Cybersecurity in de gezondheidszorg’ is een presentatie die bijdraagt aan bewustwording en aanzet tot actie. Op basis van maatwerk advies krijgen organisaties inzicht in hun specifieke kwetsbaarheden en kunnen ze direct aan de slag. Naast bedreigingen wijst Dave Maasland ze ook op kansen. Want die liggen er in het huidige digitale landschap voor zorgorganisaties volop.

Meer weten over cybersecurity in de gezondheidszorg? Neem contact op!

Cybersecurity is een actueel thema in een sector die regelmatig wordt opgeschrikt door beveiligingsschandalen. Dat is zorgwekkend in een zorgcontext waarin digitale bedreigingen verstrekkende implicaties hebben. ESET-CEO Dave Maasland waarschuwt voor onachtzaamheid maar stelt tegelijkertijd gerust: de juiste maatregelen smoren nagenoeg alle gevaren in de kiem.

Steeds meer zorginstanties zijn zich bewust van de noodzaak van een waterdichte beveiliging en willen Dave Maasland inhuren als spreker. Wilt u de lezing ‘Cybersecurity in de gezondheidszorg’ ook boeken voor uw congres of seminar? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer informatie over de diverse mogelijkheden voor een presentatie op maat.

Lezingen

Cybersecurity in het onderwijs
Cybersecurity in de gezondheidszorg
Lezingen overzicht
Door jouw presentatie hebben we écht awareness gecreëerd, we hebben alleen maar positieve reacties ontvangen. De beweging is hiermee in gang gezet, zaadjes zijn geplant en dat is wat we ook als doel hadden.
- Anne van den Broek, VODW
Tijdens onze LinC bijeenkomst heeft Dave ons een flitsende presentatie gegeven over de wereld van cybercrime. Door zijn enthousiasme en goede voorbeelden wordt een complex onderwerp meer inzichtelijk en interessant. Tenslotte geeft hij praktische tips die ernstige financiële schade kunnen voorkomen.
- Maurice Bergman, Rabobank IJsseldelta en organisator van LinC
Het enthousiasme en de kennis van Dave Maasland sprak het publiek enorm aan. Zijn tone of voice is plezierig. Helder en duidelijk gaf hij het publiek advies over het opzetten van de cyber security bedrijfsstrategie. Een voorbeeld van een professionele spreker, zoals je graag ziet en hoort bij een event als dit.
- Rineke Sloetjes, manager Xandrius events
Dave liet de aanwezig door middel van voorbeelden zien wat cybercrime met je bedrijf doet, hoe je het kan voorkomen en wat je vooral niet moet doen. Buiten de heldere uitleg gaf Dave ook een aantal tips wat je binnen je bedrijf als eerste kunt uitvoeren.
- BIM Moerdijk

Dave Maasland boeken als spreker?

Neem vrijblijvend contact op voor beschikbaarheid en prijzen

Neem contact op
© 2024 - Dave Maasland en sprekersbureau Quality Bookings