Dave Maasland

Cybersecurity expert
HomeBiografieLezingenFoto's en video'sBlogContact
Home
Cybersecurity voor de bouw

Cybersecurity voor de bouw

In de bouw ligt de focus op de materiële werkelijkheid. Logisch, want tunnels, gebouwen en bruggen bouwen zich niet vanzelf. Maar ook het digitale domein krijgt steeds meer invloed op een sector die zich hier nog niet voldoende van bewust is. Cybercriminelen zijn altijd en overal op zoek naar gevoelige informatie en de bouwsector is met zijn grote projecten uiterst kwetsbaar.

Belangrijk is dat bouwbedrijven beseffen dat cybercriminaliteit anno nu een serieuze bedreiging vormt, zegt Dave Maasland. De CEO van IT-securitybedrijf ESET Nederland merkt wel dat de bewustwording op dit vlak toeneemt. Steeds meer bouworganisaties willen hem boeken als spreker voor hun bouwcongres met de razend populaire lezing ‘Cybersecurity voor de bouw’.

Lezing over cybersecurity voor de bouw boeken

In zijn lezing vertelt Dave Maasland hoe digitale gevaren in de bouwsector continu op de loer liggen. Met name in het voortraject – tijdens de fasen van aanbesteding, installatie en ingebruikname – is er voor cybercriminelen interessante informatie te halen. Zelfs als een bouwbedrijf zijn eigen zaakjes goed op orde heeft, kan er in de bouwfase nog informatie weglekken via onderaannemers of zzp’ers.

Tegelijkertijd heeft Dave Maasland in zijn presentatie een geruststellende boodschap. De risico’s en consequenties van cyberbedreigingen zijn weliswaar groot, maar het nemen van een aantal simpele preventieve maatregelen smoort de meeste gevaren in de kiem. Belangrijk is dan wel dat een bouwbedrijf beleid ontwikkelt om deze plannen in de praktijk ook consequent uit te voeren.

Dave Maasland inhuren als spreker op bouwcongres

Dave Maasland inhuren als spreker op een bouwcongres is een garantie voor een dynamische presentatie met veel verfrissende inzichten en praktische tips. Deze hoog aangeschreven IT-expert begrijpt de belangen die in de bouwsector op het spel staan en koppelt deze aan makkelijk implementeerbare beleidsmaatregelen die de kans op cybercriminaliteit flink terugdringen.

In zijn lezing ‘Cybersecurity voor de bouw’ benadrukt Dave Maasland dat de meeste digitale bedreigingen prima zijn te bestrijden. Hiervoor zijn geen verregaande technologische kennis in het management of peperdure systemen vereist. Wel is het noodzakelijk dat de bouworganisatie zich bewust is van dreigende gevaren en hier proactief op inspeelt.

Meer weten over cybersecurity voor de bouw? Neem contact op!

‘Cybersecurity voor de bouw’ is een lezing met een belangrijke boodschap voor moderne bouworganisaties. De presentatie vormt een uitstekende aanvulling op het dagprogramma van menig bouwcongres en heeft in de vorm van Dave Maasland een spreker met de vaardigheden om de materie op zowel begrijpelijke als entertainende manier te brengen.

Dave Maasland stemt zijn presentaties altijd af op de bouworganisatie waarvoor hij spreekt en de lezing ‘Cybersecurity voor de bouw’ vormt hierop geen uitzondering. Wilt u deze vooraanstaande IT-beveiligingsexpert ook inhuren voor uw congres of seminar. Neem contact op om direct te boeken of om meer informatie aan te vragen.

Lezingen

Cybersecurity in het onderwijs
Cybersecurity voor de bouw
Lezingen overzicht
Door jouw presentatie hebben we écht awareness gecreëerd, we hebben alleen maar positieve reacties ontvangen. De beweging is hiermee in gang gezet, zaadjes zijn geplant en dat is wat we ook als doel hadden.
- Anne van den Broek, VODW
Tijdens onze LinC bijeenkomst heeft Dave ons een flitsende presentatie gegeven over de wereld van cybercrime. Door zijn enthousiasme en goede voorbeelden wordt een complex onderwerp meer inzichtelijk en interessant. Tenslotte geeft hij praktische tips die ernstige financiële schade kunnen voorkomen.
- Maurice Bergman, Rabobank IJsseldelta en organisator van LinC
Het enthousiasme en de kennis van Dave Maasland sprak het publiek enorm aan. Zijn tone of voice is plezierig. Helder en duidelijk gaf hij het publiek advies over het opzetten van de cyber security bedrijfsstrategie. Een voorbeeld van een professionele spreker, zoals je graag ziet en hoort bij een event als dit.
- Rineke Sloetjes, manager Xandrius events
Dave liet de aanwezig door middel van voorbeelden zien wat cybercrime met je bedrijf doet, hoe je het kan voorkomen en wat je vooral niet moet doen. Buiten de heldere uitleg gaf Dave ook een aantal tips wat je binnen je bedrijf als eerste kunt uitvoeren.
- BIM Moerdijk

Dave Maasland boeken als spreker?

Neem vrijblijvend contact op voor beschikbaarheid en prijzen

Neem contact op
© 2024 - Dave Maasland en sprekersbureau Quality Bookings