Dave Maasland

Cybersecurity expert
HomeBiografieLezingenFoto's en video'sBlogContact
Home
Cybersecurity in het onderwijs

Cybersecurity in het onderwijs

In het onderwijs wordt relatief weinig aandacht besteed aan cybersecurity. Dat komt niet alleen tot uiting in de gebrekkige beveiliging van veel digitale onderwijssystemen, maar ook in een beperkt lesaanbod op dit deelgebied in ICT-opleidingen. Geen gezonde situatie in een tijdperk waarin virussen, malware en hackers continu op de loer liggen.

Volgens vooraanstaand IT-specialist Dave Maasland verdient cybersecurity een prominente plek op de agenda van hedendaagse onderwijsinstellingen. In zijn lezing ‘Cybersecurity in het onderwijs’ schetst hij een beeld van een sector die terecht de focus legt op educatieve programma’s, maar hierbij de verstrekkende gevolgen van eventuele beveiligingslekken compleet over het hoofd ziet.

Lezing over cybersecurity in het onderwijs boeken

Dave Maasland is niet de eerste de beste als het over cybersecurity in het onderwijs gaat. Als CEO van het bekende beveiligingsbedrijf ESET Nederland geniet hij een reputatie als een van ’s lands meest gevraagde beveiligingsexperts. Hij signaleert een toenemend aantal bedreigingen voor de onderwijssector en adviseert tijdige maatregelen om grootschalige problemen te voorkomen.

Een relatief onschuldige waarschuwing vormen de vele kleine incidenten die de media halen. Denk aan handige leerlingen die zichzelf vrijaf geven door in te breken in het digitale schoolsysteem. En aan studenten die tentamens glansrijk halen zonder ze ooit te hebben gemaakt. Als zij het systeem al kunnen hacken, hoe makkelijker is het dan wel niet voor een doorgewinterde cybercrimineel?

Dave Maasland inhuren als spreker op een onderwijscongres

Dave Maasland inhuren als spreker is een slim idee voor elke onderwijsorganisatie die zijn digitale beveiliging serieus neemt. In een boeiende presentatie illustreert deze ervaren IT-expert hoe het digitale beveiligingsniveau van een organisatie al met enkele simpele ingrepen naar een aanzienlijk hoger niveau is te tillen.

Kenmerkend voor zijn presentatiestijl is een voor de leek begrijpelijk taalgebruik gekoppeld aan een optimistische visie. Want, zo komt duidelijk naar voren in zijn lezing, het is niet nodig om angstig te zijn voor digitale ontwikkelingen en nieuwe technologieën. Het nemen van de juiste maatregelen dekt de meest voorkomende gevaren af en biedt de onderwijssector als geheel juist nieuwe kansen.

Meer weten over cybersecurity in het onderwijs? Neem contact op!

‘Cybersecurity in het onderwijs’ is een toegankelijke lezing vol praktische tips en specialistisch advies van onschatbare waarde. Spreker Dave Maasland laat onderwijsorganisaties inzien hoe belangrijk een goede beveiliging is en welke maatregelen het meeste rendement opleveren. Ook besteedt hij aandacht aan de relatief gebrekkige aandacht voor cybersecurity in het huidige onderwijssysteem.

Een presentatie van Dave Maasland is een gegarandeerd succesnummer tijdens uw congres of seminar in de onderwijssector. Het inhuren van deze spreker verzekert u van een fascinerende lezing vol handvatten waar een organisatie direct mee aan de slag kan. Wilt u ‘Cybersecurity in het onderwijs’ boeken of meer informatie aanvragen? Neem dan direct vrijblijvend contact op.

Lezingen

Cybersecurity in het onderwijs
Cybersecurity in de gezondheidszorg
Lezingen overzicht
Door jouw presentatie hebben we écht awareness gecreëerd, we hebben alleen maar positieve reacties ontvangen. De beweging is hiermee in gang gezet, zaadjes zijn geplant en dat is wat we ook als doel hadden.
- Anne van den Broek, VODW
Tijdens onze LinC bijeenkomst heeft Dave ons een flitsende presentatie gegeven over de wereld van cybercrime. Door zijn enthousiasme en goede voorbeelden wordt een complex onderwerp meer inzichtelijk en interessant. Tenslotte geeft hij praktische tips die ernstige financiële schade kunnen voorkomen.
- Maurice Bergman, Rabobank IJsseldelta en organisator van LinC
Het enthousiasme en de kennis van Dave Maasland sprak het publiek enorm aan. Zijn tone of voice is plezierig. Helder en duidelijk gaf hij het publiek advies over het opzetten van de cyber security bedrijfsstrategie. Een voorbeeld van een professionele spreker, zoals je graag ziet en hoort bij een event als dit.
- Rineke Sloetjes, manager Xandrius events
Dave liet de aanwezig door middel van voorbeelden zien wat cybercrime met je bedrijf doet, hoe je het kan voorkomen en wat je vooral niet moet doen. Buiten de heldere uitleg gaf Dave ook een aantal tips wat je binnen je bedrijf als eerste kunt uitvoeren.
- BIM Moerdijk

Dave Maasland als spreker boeken?

Neem vrijblijvend contact op voor beschikbaarheid en prijzen

Neem contact op
© 2022 - Dave Maasland en sprekersbureau Quality Bookings